Poliklinika Medikom
pinBraničevska 12a, Beograd
phone-icon011 3443781, 065 3443781, 069 3443781, 060 3443781
phone-icon011 3089187, 011 3089186, fax: 011 3086221
Bookmark and Share
Uzroci bola u kolenu mogu biti razliciti. Najcesce su to zapaljenski procesi (artritisi), degenerativni procesi (artroze), povrede, staticke deformacije ( x i o noge, ravna stopala). Bolovi mogu biti i preneseni kada je oboleo kuk, a boelsnik ima bol u kolenu. Ove bolove imaju i meteoropate, kao i mladi nekada pri naglom rastu. U postavljanju dijagnoze veoma je vazna anamneza, pregled reumatologa koji utvrdjuje prisustvo otoka, lokalnog crvenila, bola, lokalno povecane temperature kolena kao i obim pokreta. Zatim slede snimanja ultrazvukom (uvek se rade oba kolena) a sve cesce se koristi i magnetna rezonanca koja daje najvise odgovora, kao i artroskopija.
Terapija zavisi od uzroka bola. Kod artritisa se upotrebljavaju „bazični" lekovi, lekovi protiv bolova, a ponekad se u zglobnu šupljinu infiltriraju lekovi kortikosteroidi (ukoliko uzrok bola nije infekcija). Pre infiltracije u poliklinici Medikom, pacijentima radimo punkciju, pri cemu se pažljivo pogledaju karakteristike dobijene tečnosti, a zavisno od toga se primenjuje lek lokalno koji vrlo brzo dovodi do smirivanja tegoba. Nekada se primenjuju i lekovi koji obnavljaju oštećenu hrskavicu; spolja se primenjuju hladni gelovi, mirovanje, korekcija statičke deformacije ukoliko postoji, redukcija telesne težine kao i fizikalna terapija.

 

Prim Dr Rajko Popovic
Internista, reumatolog

ORL.pngdermatovenerologija.pngendokrinologija.pngfizikalna.pnggastroenterologija.pngginekologija.pngkardiologija.pnglaboratorija.pngnefrologija.pngoftalmologija.pngpedijatrija.pngpulmologija.pngradiologija.pngreumatologija.pngORL.pngdermatovenerologija.pngendokrinologija.pngfizikalna.pnggastroenterologija.pngginekologija.pngkardiologija.pnglaboratorija.pngnefrologija.pngoftalmologija.pngpedijatrija.pngpulmologija.pngradiologija.pngreumatologija.png
Da li želite da zakažete?

© 1995-2017 medikompoliklinika.com. All rights reserved | HealthCare+ by webunderdog

Razvoj internet prezentacije - Arin d.o.o.