Poliklinika Medikom
pinBraničevska 12a, Beograd
phone-icon011 3443781, 065 3443781, 069 3443781, 060 3443781
phone-icon011 3089187, 011 3089186, fax: 011 3086221
Bookmark and Share
ZLA_8807.jpgZLA_8809.jpgZLA_8813.jpgZLA_8939.jpgZLA_8940.jpgZLA_8941.jpgZLA_8807.jpgZLA_8809.jpgZLA_8813.jpgZLA_8939.jpgZLA_8940.jpgZLA_8941.jpg

NOVO! NOVO! NOVO! 

REVOLUCIONARNI TRETMAN

PODMLAĐIVANJE (REJUVENACIJA) VAGINE I VULVE

Hijaluronska kiselina je sastavni deo kože i zbog sposobnosti da zadrži vodu igra presudnu ulogu u održavanju njene vlažnosti, mekoće i tonusa.

Posebno je proizvedena za primenu u genitalnoj regiji i to u dve forme kao:

Desirial-za rešavanje suvoće vagine žena u menopauzi ili reproduktivnom periodu, kao i za povećanje kontaktne površine G tačke, što omogućava lakši i intenzivniji orgazam.

Desirial plus-za rešavanje hipotrofije (starenja) velikih stidnih usana, kojima se opet vraća svež i jedar izgled.

Ubrizgavanje se vrši ambulantno, bezbolno i bez komplikacija.

Intervenciju radi Dr Tatjana Pavlović, ginekolog-akušer i sertifikovani instruktor i predavač za Desirial proizvode.

ZAKAZITE PREGLED ONLINENAŠA DRAGA DR TATJANA PAVLOVIĆ U GOSTOVANJU U EMISIJI U SREDIŠTU PAŽNJE ODGOVARA NA PITANJA VEZANA ZA GINEKOLOGIJU, POSLUŠAJTE RAZGOVOR:
dr tanja radio1


Trudnoća
, kao jedno novo i posebno lepo stanje u životu žene, traži i budnu pažnju svakog ginekologa-akušera.


U našoj poliklinici trudnici se pristupa s posebnom brigom. Pružamo joj sve standardne metode praćenja trudnoće, od ginekološkog pregleda, preko kolposkopije do ultrazvučnog pregleda. Svakoj trudnici se savetuje da, pored prenatalnog skrininga u prvom trimestru, uradi  i ekspertski  ultrazvuk, u drugom trimestru. Imamo i neophodnu, savremenu laboratorijsku podršku, te , najčešće, već u toku istog dana sve analize budu gotove, i pacijentkinje,  lično ili e-mailom,  obaveštene o rezultatima.Jedan mali, novi život, radost je i ponos, ne samo roditelja, već i nas, zaposlenih u poliklinici MEDIKOM

EKSPERTSKI ULTRAZVUK podrazumeva detaljan ultrazvučni pregled morfologije (građe) ploda. Služi nam kako bi uočili eventualne anomalije. S obzirom da je mnogo precizniji od običnog akušerskog ultrazvuka, zahteva dobar ultrazvučni aparat, kao i posebno obučenog lekara. Kada su ovi uslovi zadovoljeni, onda takav pregled omogućava da otkrijemo čak i 50% više anomalija, nego običnim ultrazvučnim pregledom. Upravo zbog toga, trebalo bi ga uraditi svakoj trudnici, i to  između 20. I 24. nedelje gestacije. Treba naglasiti da 4D aparat nije neophodan za ovaj pregled, kao i da pregled na 4D aparatu nije ujedno i ekspertski.

Po porodjaju, naša patronažna sestra, babica, Vam može pomoći u prvim danima kod kuće oko kupanja, hranjenja i nege bebe. Od početka adolescencije veliku pažnju posvećujemo savetima u vezi kontracepcije, pravilnom odabiru kontraceptivnih pilula, stavljanju ili uklanjanu spirale.

 

GinekologijaPAPANIKOLAU TEST
PAPA test je u kliničku praksu uveo George Papanikolau, po kome se ovaj test i naziva. PAPA test je screening test čiji cilj je što ranije otkrivanje prekanceroznih i malignih stanja grlića materice. PAPA test je bitan zbog veoma uspešnog lečenja i izlečenja rano otkrivenih promena. PAPA test je obavezan kod svih seksualno aktivnih žena. Najbolje vreme za uzimanje uzorka je sredina ciklusa,tj 10-2O dana nakon prvog dana menstruacije.


Rezultati PAPA testa znače sledeće:
PAPA I grupa , PAPA II grupa - normalan nalaz
PAPA III grupa – CIN !, LSIL, nezrele atipične ćelije samo u donjoj trećini epitela
PAPA IV grupa – CIN II, CIN III, HSIL, prisustvo nezrelih atipičnih ćelija u više od 1/3 epitela
PAPA V grupa – prisustvo malignih ćelija

 

KOLPOSKOPIJA
Kolposkopija je pregled vulve – spoljnih genitalija, zidova vagine, svodova vagine i grlića. Kolposkopija je opšte prihvaćena dijagnostička metoda koja ima za cilj rano otkrivanje premalignih i malignih promena. Pre kolposkopije potrebno je da žena isprazni bešiku, tokom pregleda ona se nalazi na ginekološkom stolu. Prvo se plasira i fiksira spekulum, a zatim se 3% sirćetnom kiselinom prebriše posmatrana površina, čime se otklanja višak sluzi. Zatim se radi Šilerova jodna proba tokom koje se površina koja se pregleda premazuje Lugolovim rastvorom. Prema prebojavanju epitela rastvorom može se razlikovati zdrav i patološki promenjen epitel.

  

LASERSKO UKLANJANJE KONDILOMA

Lasersko uklanjanje kondiloma je jedna od metoda za uklanjanje kondiloma i smatra se jednom od najefikasnijih .Na raspolaganju Vam je i lokalna anestezija tokom intervencije.Lasersko uklanjanje kondiloma je za većinu pacijenata bezbedna procedura,čak i za trudnice.Od lokalizacije i broja uklonjenih kondiloma zavisi vreme oporavka.

 

GinekologijaNaš tim ginekologa kontroliše reproduktivno zdravlje žena u svim životnim dobima. Moguće je uraditi godišnji sistematski pregled (pregled ginekologa – bimanuelni pregled i pregled pod spekulumom, ginekološki ultrazvuk (vaginalnom ili abdominalnom sondom), kolposkopiju, Papanikolau test, vaginalni sekret) zajedno ili svaki od ovih pregleda pojedinačno. Ukoliko je potrebno, moguće je uzeti vaginalni i cervikalni bris, test na Hlamidiju (Chlamidia trahomatis), Mikoplazmu (Mycoplasma hominis) i Ureaplazmu (Ureaplasma urealitycum).

ZAKAŽITE PREGLED
Da li želite da zakažete?

© 1995-2017 medikompoliklinika.com. All rights reserved | HealthCare+ by webunderdog

Web dizajn sajta - Arin d.o.o.